Friday, 16 November 2012

Pray For Gaza, Selamatkan Mereka Ya Allah.


Assalamualaikum :)

Saat kita bergelak ketawa, bersuka ria, kita tak sedar bahawa saudara sesama Islam kita sedang berperang dengan kekejaman Israel. mereka memang bukan sedara mara kita, bukan sahabat kita tapi mereka adalah saudara seagama kita yang menjadi mangsa peperangan zionis. dan tak salah jika kita membantu mereka. walaupun bukan dengan wang, tapi cukuplah dengan doa.

Selamatkan lah mereka yang teraniaya ya Allah. Bantulah mereka ya Allah. 

mereka yang bukan Islam pun bangkit untuk mempertahankan Palestin. macam mana pulak dengan kita?


tadi aku terbaca sesuatu kat FB. dan aku rasa tak salah aku nak share kat korang.

KEAJAIBAN PEPERANGAN DI GAZA :

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1 :-

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2 :-

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu?

Peristiwa 3 :-

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4 :-

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5 :-

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6 :-

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!".
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh Al-Fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar !

SUBHANALLAH. ALLAHUAKBHAR !

Allah maha besar. Allah maha mendengar doa doa hambanya. kebesaran Allah :)

berhenti daripada melakukan kekejaman !  mereka perlukan kebebasan !PRAY FOR GAZA. 

FREE PALESTIN.Love,
AllaNina H.S
5 comments:

  1. pray for Gaza
    semoga Allah melindungi saudara Islam di Gaza

    ReplyDelete
  2. http://deeyafa.blogspot.com/2012/11/segmen-saya-follow-awak-awak-follow-saya.html

    kmk tag ktk kat ctok :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...